Leiebil i USA

Leiebil i USA

 

En typisk amerikansk «road trip» er selve drømmeferien for mange, i det som er et av verdens største land og turistdestinasjoner. Med de store avstandene fra by til by i USA, er man nesten avhengig av leiebil for å oppleve de ulike kulturforskjellene på tvers av landet gjennom en enkelt ferie. Enten du ønsker å kjøre fra øst til vest, eller en helt annen rute, så skal vi se nærmere på seks av de mest populære byene man har som utgangspunkt med leiebil i USA.

Los Angeles

Los Angeles – eller englenes by som navnet betyr – er et utmerket utgangspunkt for en bilferie med leiebil i USA. Byen ligger i delstaten California, ved vestkysten av USA, og byr følgelig på et varm og behagelig klima med milevis med sandstrender. Byen er kjent for sine filmstjerner og omfattende fornøyelsesparker, og er med nesten 20 millioner innbyggere en av landets aller største byer. Med leiebil herfra kan du ta deg nord til San Francisco, østover til Las Vegas eller sørover til San Diego. Mulighetene er uendelige!

San Francisco

Et annet greit utgangspunkt for en bilferie i USA er San Francisco. Med base og leiebil her kan du først oppleve den trendy og urbane byen San Francisco faktisk er, før du enten tar deg sørover langs den berømte Highway One helt ned til allerede nevnte Los Angeles. Kjøreturen her byr på spektakulær natur og utsikt. Om det ikke frister kan du heller ta deg enda lengre nord til Seattle i delstaten Washington, og kanskje over til grensen av Canada og Vancouver.

New York

Byen som aldri sover, selveste «The Big Apple», er et av de mest populære reisemålene i USA. Og med sin beliggenhet helt på nordøstkysten av landet, er det også den største byen som ligger nærmest Norge. Følgelig er flyturen over til New York ikke alt for lang, og med New York som utgangspunkt kan man ha en super bilferie i USA – kanskje nedover østkysten helt til varme Florida. Og så har man jo alle severdighetene og opplevelsene i New York i seg selv, da.

Chicago

Et annet bra utgangspunkt for en bilferie i USA er storbyen Chicago, som er den første innlandsbyen vi nevner så langt i denne artikkelen. Byen ligger i delstaten Illinois ved utkanten av den gigantiske Lake Michigan, og er en av de største byene i USA. Chicago er en by i seg selv med mange opplevelser, men også en super base for deg med leiebil – i praksis kan du ta deg i alle retninger og delstatene ligger på rekke og rad inntil Chicago.

Las Vegas

las_vegas_welcomeGambling, casino og underholdning er det nok av i Las Vegas, og dette er grunnen til at flere millioner turister finner veien hit hvert eneste år. Når man har gått lei av festlighetene i Las Vegas, så kan man med leiebil enkelt ta seg til vestkysten av USA, sørover til Arizona eller New Mexico, eller ta leiebilen innover i landet til byer som Denver og Salt Lake City. Las Vegas ligger relativt sentralt til slik at man enkelt kan oppleve store deler av det vestlige Nord-Amerika med leiebil.

Florida

Den mest frodige delstaten med det mest behagelige klimaet i hele USA må nok være Florida, som ligger helt sørøst i USA med Bahamas-øyene som nærmeste naboer. Miami og Orlando er de to mest populære feriebyene her, og selve Florida har i seg selv massevis av attraksjoner og severdigheter. Videre så er det også et bra utgangspunkt med Florida for en bilferie, ettersom det går mange direktefly hit fra Europa. Deretter kan reisen fortsette nordover i USA, enten langs kysten eller inn i landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *