Leiebilselskaper i USA

Leiebilselskaper i USA

USA er verdens tredje største land målt etter folketall, og følgelig er det ikke rart at amerikanske bedrifter har gjort det stort også utenfor sitt eget kontinent. De fleste nordmenn kjenner nok til leiebilselskaper som Hertz og Avis, og begge disse er av amerikansk opphav. Men det finnes flere leiebilselskaper enn som så i USA, der enkelte av disse er mest populære på sitt eget kontinent. Skal du på ferie til USA og trenger leiebil, så kan du dra nytte av denne informasjonen om de ulike tilbyderne.

Thrifty Car Rental

Thrifty_Rent-A-Car_logoThrifty Car Rental er et leiebilselskap som først og fremst er store i USA, men som også har ekspandert til 68 andre land. Totalt har selskapet nå 1028 utleiedestinasjoner over hele verden. Eventyret begynte allerede i 1958, og selskapet har siden slutten av 80-tallet vært eid av bilprodusenten Chrysler. Det førte også til at Thrifty ble slått sammen med bilutleieren Dollar, selv om selskapene fortsatt drives under hver sin fane. Thrifty fokuserer i stor grad på forretningsreisende hjemme i USA.

Dollar Rent A Car

dologo-english-3Dollar Rent A Car er en annen amerikansk tilbyder av leiebil som ble etablert I 1965 av en mann med navn Henry Caurso. Selskapet har sitt opphav i Los Angeles, og ble på samme måte som nevnte Thrifty ovenfor kjøpt opp av Chrysler på slutten av 90-tallet. I dag har Dollar mer enn 647 utleiedestinasjoner i 53 forskjellige land, med Karibien og Latin-Amerika som de største områdene, sammen med USA og Canada.

National Car Rental

National-Car-Rental-Review-1Skal du ha leiebil i USA, så er National Car Renatl en mulighet. Siden 1947 har de tilbydd leiebil i USA, og har siden den gang ekspandert til over 2000 lokasjoner på internasjonal basis. Selskapet ble i 1995 solgt til Enterprise Holdings for intet mindre enn én milliard dollar, og er i dag minst like store i Europa som de er på hjemmebane i USA. Hovedkvarteret til National ligger i delstaten Missouri, nærmere bestemt i Clayton.

Hertz

MasterPrimaryHertz logo_A4Hertz er en av verdens største selskaper innenfor leiebil, og det er et selskap med amerikansk opphav. Hertz har over 9000 lokasjoner fordelt på over 150 land, og har en flåte bestående av flere hundre tusen biler. Hertz er også store i Norge, men det er spesielt i hjemlandet USA at de har mange filialer. I hver eneste storby, småby og på hver eneste flyplass kan du være sikker på at Hertz glimter med sin tilstedeværelse. Og for en historie selskapet har – det ble etablert så langt tilbake som i 1918!

Avis

avis_4cp-print-FEn annen virkelig amerikansk gigant som per i dag er like stor i Europa og i andre verdensdeler som de er i USA, er Avis. Selskapet ble etablert like etter krigen, nærmere bestemt i 1946, i den amerikanske storbyen Detroit. Siden den gang har Avis skaffet seg en bilflåte med over 400 000 biler, som de leier ut på over 5000 destinasjoner over hele verden. Sammen med Hertz gjør dette amerikanske Avis til den av de aller største aktørene innenfor leiebil i hele verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *